Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

PvdA wil alle drie buitenbaden open houden

MUSSELKANAAL – (video) – “Als wij twaalf zetels krijgen dan gaat geen van drie buitenbaden dicht!” Dat zegt fractievoorzitter Egbert Hofstra van de PvdA tijden het verkiezingsdebat in de Gelegenheid in Musselkanaal. De organisatie van het debat is in handen van de vereniging Dorpsbelangen en gaat over onderwerpen die in Musselkanaal belangrijk gevonden worden. Een van die onderwerpen is dan ook het buitenbad, waarvan de toekomst nog steeds niet duidelijk is.

Egbert Hofstra is niet bang voor de kosten voor het openhouden van de drie zwembaden. “Volgens mij hoeven we niet zo pessimistisch te zijn. De zwembaden zijn er beter aan toe dan we eerst dachten en ook de financiele situatie van de gemeente is beter dan we hadden verwacht.’

De Christen Unie denkt daar heel wat genuanceerder over en noemt het plan een luchtkasteel. “Het openhouden van drie openluchtbaden kost miljoenen. Je moet kijken welke voorzieningen je nodig hebt in welk dorp. Zwembaden zijn belangrijk, maar scholen ook. Als ik de keuze moet maken tussen een school die het hele jaar open is en een zwembad die maar een poosje open is, dan denk ik dat we moeten kiezen voor misschien wel een school.”

Verder komen nog onderwerpen als de spoorlijn naar Groningen, werkgelegenheid en vertrek van de jongeren naar de stad aan de orde. Over al deze onderwerpen lopen de meningen echter veel minder uiteen.

Tijdens de pauze wordt een enquete gehouden over de herindeling. Een grote meerderheid van de aanwezigen vindt dat de gemeente Stadskanaal alsnog moet samengaan met de gemeente Westerwolde, ondanks de afwijzing door de gemeente Vlagtwedde.

Videoverslag: Boelo Lutgert – RTV1

Geplaatst door

Webmaster RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.