Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Geïntensiveerd toezicht Treant beëindigd

Treant Zorggroep

STADSKANAAL – De kwalificatie “geïntensiveerd toezicht” geldt niet meer voor de ziekenhuislocaties van Treant.

Dit maakte de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) bekend in het jaargesprek met Treant. Dat betekent dat voor Treant weer de reguliere kaders voor toezicht in de zorg gelden.

De IGJ gaf in het gesprek aan dat Treant op de drie ziekenhuislocaties in Emmen, Stadskanaal en Hoogeveen in voldoende mate verbeteringen heeft doorgevoerd in het harmoniseren van werkwijzen en protocollen op het gebied van patiëntveiligheid. De IGJ heeft Treant voor de vooruitgang die de afgelopen periode is geboekt gecomplimenteerd. Ook geeft de IGJ aan dat de voorwaarden bij Treant aanwezig zijn om de toekomstige uitdagingen op het gebied van de kwaliteit en veiligheid van zorg het hoofd te kunnen bieden.

Compliment voor alle medewerkers
De raad van bestuur van Treant Zorgroep is blij dat er weer sprake is van regulier toezicht. Bestuursvoorzitter Carla van de Wiel: ‘De afgelopen periode is door medewerkers en medisch specialisten van Treant op alle drie ziekenhuislocaties enorm hard gewerkt om de manier van werken en systemen op elkaar af te stemmen. Het beëindigen van het geïntensiveerde toezicht door de Inspectie is een bevestiging dat we vooruitgang hebben geboekt en is daarom een compliment voor al onze medewerkers en medisch specialisten.’

Patiëntveiligheid geborgd
Sinds mei 2016 intensiveerde de IGJ het toezicht op de ziekenhuislocaties van de Treant Zorggroep. Dit betekende onder andere dat er intensief contact was tussen de IGJ en het bestuur van Treant en dat inspecteurs van de IGJ met enige regelmaat bezoeken brachten aan de werkvloer. In een rapport in oktober 2017 gaf de Inspectie al aan dat Treant goede maatregelen had genomen om de patiëntveiligheid te borgen. Als gevolg daarvan is nu dus ook het geïntensiveerd toezicht door de Inspectie beëindigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.