Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Tevreden nieuwe bewoners aan de Badstraat

MUSSELKANAAL – De vijf nieuwe levensloopgeschikte woningen aan de Badstraat in Musselkanaal zijn klaar. Deze week krijgen de nieuwe bewoners de sleutel. Op het Open Huis afgelopen zaterdag werd één ding duidelijk: De nieuwe bewoners zijn tevreden met hun nieuwe woning.

Veel licht

De woningen zijn levensloopgeschikt omdat er een slaapkamer en badkamer op de begane grond aanwezig is. ‘En omdat woonkamer en keuken zo mooi in elkaars verlengde liggen, komt er heerlijk veel licht in de woning’, schetste een bewoonster. ‘De tweede slaapkamer op de verdieping is hartstikke ruim!’

Van het gas af

Het was druk op het Open Huis. Veel inwoners van Musselkanaal waren benieuwd en kwamen langs. Het zijn de eerste zogenaamde nul-op-de-meter-woningen die Lefier in Musselkanaal heeft gebouwd. Lex de Boer, bestuurder van Lefier, lichtte dit tijdens het Open Huis toe: ‘De woningen hebben energiebesparende en energieopwekkende voorzieningen, waardoor het netto energieverbruik nul of zeer laag is. De woningen zijn ‘van het gas af’, wel zo fijn voor de andere bewoners van Groningen in het aardbevingsgebied. Ik wens de bewoners veel plezier in hun nieuwe woning.’

Gezamenlijk het lint versterken

Ben Schomaker, voorzitter van Dorpsbelangen Musselkanaal, vulde aan: ‘In Musselkanaal laten we zien dat we samen veel kunnen bereiken. We ontwikkelen samen plannen en dat doen we met veel boerenverstand. Deze nieuwbouw is daar een goed voorbeeld van.’ De Boer: ‘We pakken de krimp aan; slopen verouderde woningen en bouwen minder woningen terug. We bouwen ze op gunstige locaties, om de dorpskern en de oorspronkelijke lintbebouwing te versterken. Zo houden we Musselkanaal vitaal.’

De nieuwbouw aan de Badstraat is mede mogelijk gemaakt met een bijdrage van de Provincie Groningen.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.