Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Exloo krijgt zwerfkei

Traveling Stone

EXLOO – De omgeving ligt er bezaaid mee, maar dit is een heel bijzondere kei. In de zomer van 2015 heeft het project Traveling Stones (Kunstkeien op de Hondsrug) plaatsgevonden. Een van de door kunstenaars bewerkte zwerfkeien heeft nu een plaatsje gevonden in de hal van het gemeentehuis in Exloo. De kei, gemaakt van gerecycled materiaal was toen te bewonderen op het plein rond de kerk van Borger. De kunstenares Sé van Weert uit Erica liet zich inspireren door de natuur en de dieren van deze omgeving.

De vraag is nu waar de zwerfkei het beste tot zijn recht komt, op een vaste plek ergens in deze gemeente of ‘reizend’ langs allerlei openbare plekken in Borger-Odoorn. De inwoners van Borger-Odoorn mogen hun suggesties insturen.

Foto: Kunstenares Sé van Weert bij de officiële overhandiging van de zwerfkei aan wethouder Albert Trip, in de hal van het gemeentehuis in Exloo.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.