Direct naar de inhoud.

Kinderopvang mogelijk op Noorderpoort

  • door:
  • op:
Noorderpoort Beroepsonderwijs Stadskanaal

STADSKANAAL – Studenten van Noorderpoort Beroepsonderwijs Stadskanaal realiseren op woensdag 14 februari binnen de schoollocatie een pop-up kinderopvang. Hiermee spelen zij in op de staking van de leraren uit het basisonderwijs, die voor deze dag op de planning staat. Om studenten met kinderen tegemoet te komen, wordt er voor één dag in de school gezorgd voor opvang voor kinderen tussen de vier en de twaalf jaar oud.

Veiligheid

De opvang van de kinderen is in handen van studenten Sociaal-Agogisch Werk, met als studierichting gespecialiseerd pedagogisch medewerker. De studenten die werkzaam zijn binnen deze pop-up kinderopvang voor één dag, hebben al ruime ervaring opgedaan tijdens stages in kinderopvang. Enkele tweedejaars studenten die meewerken aan het initiatief hebben zelfs al een contract bemachtigd binnen het werkveld. En om de omgeving van nog meer aanvullende veiligheid te voorzien, zijn er ook docenten van de studenten aanwezig om passende ondersteuning te bieden.

Ook Ubbo Emmius

In de opvang is plaats voor in totaal zestig kinderen. Naast kinderen van studenten, kunnen ook kinderen van medewerkers van Noorderpoort en Ubbo Emmius opgevangen worden. De pop-up kinderopvang van Noorderpoort Beroepsonderwijs Stadskanaal is geen professioneel uitgeruste kinderopvang, maar ze voldoen aan de oppervlakteregels en houden zich aan de officiële kind-begeleidingsnorm.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal