Direct naar de inhoud.

Modelbaan in Zuidbroek gerepareerd

  • door:
  • op:

ZUIDBROEK – Vorige week is de grote modelbaan in het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum door leden van de Modelrailgroep Veendam onder handen genomen. Een aantal technische problemen zijn opgelost. Ook is een defect kruiswissel vervangen door een nieuw exemplaar.

Zelf rijden
Rowin Penning (vice-voorzitter): “Voor de jonge bezoekers is er tevens de mogelijkheid zelf met de treinen te rijden en in het bezit te komen van een officieel rangeerdiploma. De toegang tot de modelspoorbaan is zoals altijd bij de entreeprijs van het museum inbegrepen. Wilt u met uw eigen treinen rijden? Ook dat is toegestaan”. In het spoorwegmuseum te Zuidbroek is momenteel nog de wisselexpositie ‘Een veilig spoor’ te zien. Deze is nog tot en met 11 maart te bezichtigen. Op 17 en 18 maart vindt het jaarlijkse kinderweekend plaats.

Het NNTTM is eigenaar van het geheel herstelde monumentale Waterstaatsstation 3e klasse uit 1865. In het station bevindt zich het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum. Het museum is iedere zaterdag en zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur en daarnaast voor groepen op afspraak.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal