Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

“Roze” Loper wordt weer rood geschilderd

STADSKANAAL – Het bord staat er al en binnenkort gaan de schilders die het bord afgelopen donderdag 8 februari onthulden aan de slag met de Rode Loper.

Zes schilders hebben het afgelopen jaar meegedaan aan het Schildersproject Stadskanaal. Dat is een samenwerkingsverband van de bedrijven SealteQ en Zandstra en de gemeente. Jaarlijks worden hiervoor een aantal werkzoekenden geselecteerd. Zij volgen een opleiding tot huisschilder of schilder voor bouwwerken bij een van de twee bedrijven. Aanvankelijk met behoud van uitkering en uiteindelijk krijgen ze een vaste baan.

David Hempen is een van de deelnemers aan het project. Hij heeft nu een contract en een diploma en dat betekent veel voor hem: “Heel veel. Ik heb altijd gewerkt en dan kom je thuis… Dat is het niet. Dan wordt je deze kans aangeboden en die heb ik met beide handen aangepakt om verder te kunnen.”

Bert Eling van Zandstra en Martin van der Leest van SealteQ zijn blij met de nieuwe schilders, want beide bedrijven hebben dringend behoefte aan vakmensen.

Volgens Eling wordt in mei begonnen met het schilderen en zal de Rode Loper eind van het jaar weer schitteren in oude glorie.

Videoreportagen: Boelo Lutgert

 

Geplaatst door

Webmaster RTV1

2 Reacties op ““Roze” Loper wordt weer rood geschilderd

 1. GEMEENTE STADSKANAAL WERK/LEERPROJECT
  Kansen bieden, of gewoon profiteren van goedkope en of gratis arbeid? En wat zijn de garanties die zijn geboden?
  Met iemand contact gehad die in een eerdere schildersproject van de gemeente (persoon die hierover leiding gaf, is mij bekend) Zij hebben 2 weken opleiding gehad in het opleidingscentrum in Emmen (basisbeginselen schilder)
  Daarna geeft één van de deelnemers aan dat hij 7 weken stage heeft gelopen met ondersteuning van een leermeester.
  Ze hebben o.a. geverft de 2e monds brug, en de leuning van de brug Spoordokhalte van de Star geverfd (Musselkanaal|) een aantal fietsbruggen en er zijn nog wat andere klussen volbracht.
  Toen de stage bijna was afgelopen kregen ze te horen dat ze binnenkort bericht zouden krijgen. Nooit gebeurt. Zelfs het certificaat is nooit uitgereikt. (zelfs niet naar 3 jaar) Was je ook 1 van deze 12 schilders vertel je verhaal.

  • Moderne vorm van oplichting.
   De Gemeentes werken hier aan mee misschien bewust en misschien wel onbewust.
   Onkunde of onnozel beleid van de gemeentes die natuurlijk hopen dat de uitkeringsgerechtigden een vaste baan krijgen.
   Misschien moeten deze initiatieven eerst voorgelegd worden aan een onafhankelijke partij die gaat kijken of alles wel goed afgetimmerd is met contracten zodat de deelnemers (bedrijven en gemeentes) zich houden aan de afspraken.

   Het voorbeeld dat je geeft is dus hoe het niet moet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.