Direct naar de inhoud.

Dubex Stadskanaal is failliet

Foto: Archief Dubex – RTV1

STADSKANAAL – Het bedrijf Dubex in Stadskanaal is failliet. Hierdoor komen 32 mensen op straat te staan. De fabrikant van landbouwspuitmachines had te weinig opdrachten om het hoofd boven water te houden.

Tegenvallende orders

Het familiebedrijf wat ooit is opgericht in 1953 en afkomstig is uit Exloërmond groeide nationaal uit tot een grote fabrikant van landbouwgewasmachines. Huidige directeur Nico Dubbelboer bracht het bedrijf in 1997 naar Stadskanaal. Tegenvallende orders en een ingezakte markt voor landbouwspuitmachines heeft Dubex de das omgedaan volgens Dubbelboer.

Curator Harm Jan Meijer van De Haan Advocaten bekijkt nog wel de mogelijkheden van een doorstart.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-