Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Lantaarnpalen met zonnepanelen geplaatst

Lantaarn Molenstreek werken op zon-energie

VEENDAM – Acantus heeft aan de Molenstreek in Veendam drie lantaarnpalen met zonnepanelen geplaatst. Het plaatsen van de lantaarnpalen gebeurde op initiatief van de huurders. Bewoners lieten Acantus weten dat het in de avond en nacht te donker was achter de woningen, waardoor het mogelijk was ongezien achter de woningen te komen. Met het plaatsen van deze lantaarnpalen wordt dit voorkomen. Acantus verwacht hiermee dat de veiligheid rondom de woningen aan de Molenstreek wordt vergroot.

Zonnepaneel

Verschillende mogelijkheden van straatverlichting zijn onderzocht. Uiteindelijk is er gekozen voor lantaarnpalen met led-verlichting, voorzien van een zonnepaneel. Dit betekent dat ze niet aangesloten zijn op het elektriciteitsnetwerk. Dit past goed bij de woningen aan de Molenstreek die een jaar geleden zijn verbeterd. De woningen werden toen geïsoleerd, gevels, daken en dak kappellen werden vervangen en de huizen werden voorzien van nieuw sanitair. Naar keuze werden op verschillende daken ook zonnepanelen aangebracht.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.