Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Gevaarlijke werkzaamheden Korenlaan Oude Pekela

Omgeving Korenlaan Oude Pekela (Google)

PEKELA – Bewoners aan de Korenlaan in Oude Pekela worden al geruime tijd geconfronteerd met kabelwerkzaamheden in hun straat.

Langs de geasfalteerde werkkant zijn er uit voorzorg hekken geplaatst in verband met sleuven die zijn gegraven, waarbij er kabels uit de grond naar boven komen. Het berijdbare gedeelte is daarentegen te smal waardoor auto’s veelvuldig door de tuinen van de bewoners rijden. In januari van dit jaar waren er metalen rijplaten gelegd om verdere schade te voorkomen. Deze zijn inmiddels weggehaald en vervangen door hekwerk. Bewoners hebben daardoor grote moeite om het eigen erf op te komen.

PvdA Pekela
Saillant detail is dat de bewoners niet op de hoogte zijn gebracht van de uitvoerende kabelwerkzaamheden. Althans dat ontdekte de politieke partij PvdA Pekela tijdens gesprekken met de bewoners. Ook valt het de partij op dat de werkzaamheden welke 4 maanden geleden zijn gestart nu al zo’n 2 tot 3 maanden stilliggen. Ook daar zouden de bewoners niet van op de hoogte zijn gesteld.

De Pvda wil, middels schriftelijke vragen aan Burgemeester en Wethouders,weten of de direct aanwonenden de schade die is toegebracht aan hun tuinen direct na afronding van de werkzaamheden volledig wordt hersteld. Ook vragen zij de gemeente de uitvoerende partijen opdracht te geven om de bewoners van de Bronsveenlaan, de Korenlaan, de Ploeglaan en Borgesiusveen op zeer korte termijn te informeren welke werkzaamheden er plaatsvinden en wanneer die afgerond zullen zijn, en daarbij zelf de vinger aan de pols te houden.

Bron: gemeente Pekela

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.