Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

SKV bestaat dit jaar 30 jaar

Freddy van Egmond

VEENDAM – “De Stichting Kabelnet Veendam is met zijn tijd meegegaan. Midden in het jubileumjaar kunnen we nu de hele gemeente Veendam een hypermoderne snelle glasvezelverbinding leveren”, aldus Freddy van Egmond. “We willen onze abonnees graag demonstreren wat er vanaf nu mogelijk is. Daarom gaan we dit jaar gratis demonstratie-avonden houden voor onze abonnees. Met informatie over glasvezel, wifi, smarttelevisie, gadgets, apps en gaming”.

Van coax naar glasvezel
Freddy van Egmond: “De afgelopen jaren is het oude coax-netwerk waar we dertig jaar gebruik van hebben gemaakt vrijwel geruisloos vervangen door een glasvezelnetwerk. Wij willen onze abonnees graag demonstreren wat er allemaal mogelijk is met glasvezel. Sommige abonnees denken dat ze niet of nauwelijks verschil ervaren. Zij vragen zich af wat het nut is van glasvezel. Anderen vragen zich af wat ze dankzij het nieuwe snelle netwerk in Veendam nu nog meer kunnen en wat ze de komende jaren mogen verwachten”.

Eerste demonstratieavond
Maandagavond 12 maart wordt de eerste demonstratieavond gehouden in het kantoor van SKV aan het Beneden Oosterdiep 65 in Veendam. Er is plaats voor dertig abonnees. Meldt u nu aan voor een van de gratis toegangskaarten. Als de avond volgeboekt blijkt te zijn kunt u op de wachtlijst komen. U ontvangt dan automatisch bericht als er een plaats vrij mocht komen. Tevens kunt u bericht krijgen zodra de volgende demonstratieavond gepland wordt.

Wat kunt u verwachten tijdens de demonstratieavond?
Uitleg over de voordelen van glasvezel. Wat kunnen we er mee. Welke kansen biedt glasvezel in Veendam.
Hoe kun je je wifi-verbinding thuis verbeteren? Een snel glasvezelnetwerk is prachtig, maar je hebt er weinig aan als de draadloze verbinding die je met dit netwerk maakt via een router vervolgens traag is of regelmatig hapert. Hoe kan dat? Ligt dat aan SKV of spelen er andere factoren mee? We leggen uit wat kun je doen om je wifi-verbinding thuis te verbeteren.

Haal dankzij snel internet meer uit je smart-televisie. Demonstratie waarbij diverse opties en apps van smarttelevisies worden toegelicht. Van NL Ziet tot Netflix, van Videoland tot Ziggo Sport en Fox Sport.
Maak van je smartphone een afstandsbediening. Honderden gratis zenders erbij. We laten zien welke apps je zou kunnen installeren.

Haal ook meer uit oudere modellen televisietoestellen. Niet iedereen heeft een nieuw modern tv-toestel. Hoe kun je dan toch profiteren van snel internet en modern tv-kijken? We demonstreren hoe je eenvoudig via externe gadgets als Google Chromecast en Apple TV jouw oude tv-toestel vaak toch kunt opwaarderen. Bijvoorbeeld via je smartphone.

Wanneer krijgt SKV ook IP-televisie waarmee je uitzendingen kunt pauzeren en opnemen? We laten zien waar we achter de schermen aan werken. We zijn na de demonstratie benieuwd naar jouw mening.
Beveiliging via glasvezelverbindingen. Wat is er inmiddels allemaal mogelijk? We demonstreren een slimme deurbel met camera. Ook handig als u iets online besteld hebt en niet thuis bent als het pakket bezorgd wordt.

Het voordeel van glasvezel voor e-sporters en gamefanaten. Gaming is een van de snelstgroeiende takken van entertainment en sport wereldwijd. Met name jongeren spelen met hun gameconsoles (Playstation, XBox of Nintendo) online tegen andere spelers elders in de wereld. Dankzij glasvezel kunnen Veendammer gamers sneller spelen en hebben zij mooiere grafische beelden dan gamers die via verouderde internetverbindingen spelen.

Meldt u hieronder aan voor gratis kaarten
SKV maakt voor de kaarten gebruik van de ticketdienst EventBrite. De gegevens die u invoert om in aanmerking te komen voor de gratis kaarten worden alleen gebruikt voor de demonstratieavonden. U ontvangt de kaarten na aanmelding meteen in uw mailbox.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.