Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Onderwijsinspectie lovend over Noorderpoort

Noorderpoort Beroepsonderwijs Stadskanaal

STADSKANAAL – De Inspectie van het Onderwijs heeft Noorderpoort beoordeeld met een goed. Vooral de opleiding Verzorgende-IG van Noorderpoort Gezondheidszorg & Welzijn gooit hoge ogen: ‘We hebben een opleiding gezien die de waardering ‘goed’ ruim verdient.’ Deze maximaal haalbare score blijkt uit het conceptrapport van de Onderwijsinspectie.

Lof voor samenwerking met het werkveld
In het inspectierapport wordt onder andere met veel lof gesproken over de manier waarop Noorderpoort samenwerkt met het werkveld, waarbij het aanbod van opleidingen afgestemd wordt op zowel ontwikkelingen in het werkveld als op de behoeftes van studenten en bedrijven in de regio. Het bestuur van Noorderpoort zorgt volgens het rapport voor onderwijs van voldoende kwaliteit en deugdelijke examinering. En niet alleen de inspectie zelf is tevreden over Noorderpoort. Ook studenten ervaren dat het onderwijs kwalitatief steeds beter wordt. Onder andere merken zij dat docenten echt naar hen luisteren en voelen zij zich uitgedaagd om het beste uit zichzelf naar boven te halen.

Opleiding Verzorgende-IG haalt hoogst haalbare score
Met name de opleiding Verzorgende-IG krijgt veel complimenten van de Onderwijsinspectie. Zij halen op de kwaliteitsgebieden het hoogst haalbare resultaat: goed. Volgens het inspectierapport slaagt het team erin om een mooie opleiding vorm te geven, met uitstekende lessen en veel aandacht voor de verbinding met de beroepspraktijk. Hierbij zijn alle kenmerken van een goed opgebouwd programma aanwezig. Studenten krijgen onder andere veel ruimte voor buitenschoolse praktijkgerichte activiteiten. Het schoolklimaat wordt door de studenten ervaren als stimulerend en uitdagend. De studenten Verzorgende-IG roemen de omgang met docenten en medestudenten. Volgens Joke de Jonge, manager Noorderpoort Gezondheidszorg & Welzijn, heeft iedereen de afgelopen tijd hard gewerkt aan een duurzame kwaliteitsverbetering: ‘En het is ontzettend mooi om te lezen dat het zo positief ervaren wordt door onze studenten.’

Goede kwaliteit van onderwijs
Het is volgens de Onderwijsinspectie het bestuur van Noorderpoort gelukt om, sinds het vorige instellingsonderzoek, de goede kwaliteit van het onderwijs en van de kwaliteitszorg te handhaven. En dat is volgens de inspectie zeker een compliment waard: ‘Het is moeilijker om kampioen te blijven, dan om kampioen te worden,’ aldus één van de inspecteurs van de Onderwijsinspectie. De besturingsfilosofie Team aan Zet zorgt ook voor mooie woorden: ‘Het bestuur toont met de nieuwe sturingsfilosofie Team aan Zet lef en biedt vertrouwen aan de teams om de gewenste omslag mogelijk te maken.’ Al met al regent het complimenten voor Noorderpoort. ‘We zijn hartstikke trots op onze docenten en ondersteuning,’ zegt Wim van de Pol, lid College van Bestuur Noorderpoort. ‘Zo’n goede beoordeling hebben we nog nooit gehad!’ Van de Pol blijft wel realistisch: ‘We weten trouwens ook dat het hier en daar nog beter kan en moet, maar dit inspectie-oordeel is wel een geweldige opsteker.’

Minstens één keer in de vier jaar onderzoekt de Inspectie van het Onderwijs ieder bestuur in Nederland. Het vierjaarlijks onderzoek is dit jaar uitgevoerd bij het bestuur van Noorderpoort. Er wordt onderzocht of het bestuur van de mbo-instelling op zijn opleidingen zorgt voor onderwijs van voldoende kwaliteit en of het financieel in staat is om ook in de toekomst goed onderwijs te blijven verzorgen.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.