Direct naar de inhoud.

Bomvol Politiek Café Wildervank

  • door:
  • op:
F: Peter Panneman

WILDERVANK – (video) – Wie zegt dat politiek niet leeft heeft het mis. Zalencentrum ‘het Raadhuis’ in Wildervank zat woensdagavond 21 februari bomvol toehoorders die vooral de dingen van ‘dichtbij’ wilden horen. De beheerteams Wildervank en Bareveld organiseerden in samenwerking met welzijnsinstelling Compaen een Politiek Café precies een maand voor de gemeenteraadsverkiezingen. Alle politieke partijen waren aanwezig: D66, VVD, SP, GL, PvdA, CU, CDA, GB en VUK.

Gevaarlijke Kruising

Naast enkele ‘brede’ vraagstukken over bijvoorbeeld een eventuele gemeentelijke herindeling in de toekomst ging het nu toch vooral over wat Wildervank belangrijk vindt. Onderwerpen zoals leefbaarheid, groenvoorzieningen en verkeersveiligheid kwamen aan de orde. Loszittende stoeptegels, slechte riolering, verkeershobbels die irritant zijn en zonder (voor)overleg geplaatst zijn, De weg langs het Oosterdiep, de kruising Apollolaan-Poststraat en de grote hoeveelheid afval containers die de gemeente gebruikt om afval te scheiden.

Bert Wierenga (VVD wethouder) wil dat de gevaarlijke kruising Apollolaan wordt aangepakt maar is tegen een éénrichtingsweg langs het Oosterdiep.

Harry Schoonewille (SP) wil juist wel dat er serieus nagedacht moet gaan worden over een éénrichtingsweg langs het Oosterdiep tussen Bareveld en Nijverheidsstraat. Het verkeer langs het Westerdiep kan dan in de omgekeerde volgorde rijden.Ook wil de SP nog eens kijken naar de gevaarlijke oversteek bij de rotonde in Bareveld.

De nieuwe, nog jonge PvdA lijsttrekker Yvette de Raad is groot voorstander van beter wijkgericht werken. Dat gaat nu al zeer goed in Veendam en moet ook beter in Wildervank. Daar wil de PvdA zich voor inzetten.

Wethouder Henk Jan Schmaal (GB) wil graag de snelle glasvezel in het buitengebied van Wildervank, dat het langebosch watergebied beter wordt uitgebaggerd en dat de kruising Apollolaan-Poststraat wordt aangepakt met verkeerslichten of met tenminste een snelheidsremmende bocht.

Laagdrempelig

Alle deelnemende partijen zeggen ook na de verkiezingen zich vol te blijven inzetten voor Wildervank. Daarnaast beloven ze laagdrempelig te zijn. Niet van het kastje naar de muur. Alian Spelde (D66) doet een oproep aan de inwoners om toch vooral dingen die spelen in de omgeving aan te dragen.

Pé Langen (VUK): “Onze partij staat het dichtst bij de mensen. Ik voel me soms gewoon een troubleshooter”. Langen wil met geld dat verdiend kan worden met het verbouwen van wietteelt Wedeka ondersteunen en wijkgericht zaken opknappen. Dure fonteinen en het centrum verbouwen in Veendam kan wel maar simpele zaken aanpakken in Wildervank lopen vaak stroef of zijn te duur. Onzin zegt Henk Jan Schmaal. Wij, de politiek zijn er voor iedereen, ook voor Wildervank.

Herindeling

Zo kreeg het publiek waar politiek spektakel voor haar geld en werd het een echt schouwspel vol vuur. Saillant detail is dat op de vraag van een eventuele herindeling in de toekomst de SP nu omgedraaid is. De politici mochten met  kleuren zwaaien. Rood is tegen en groen is voor. Alleen de partijen VUK, GB en VVD staken op deze vraag een rode kleur op. Henk Jan Schmaal van GemeenteBelangen betichte Harry Schoonewille dan ook van ‘draaikont’.

Het politiek café was woensdagavond live te volgen via de website van www.parkstadveendam.nl. De avond werd deskundig in beeld gebracht op facebook en YouTube. – RTV 1 sprak na afloop met enkele politici. Ook te zien op Televisie: (SKV 25 – Ziggo 42 – KPN 1458).

Een reportage:

Eén reactie op “Bomvol Politiek Café Wildervank”

  1. alleen VUK Pé langen maakt zich serieus druk om wildervank..
    hij woont er ook en de rest zit er allemaal voor eigen centen!
    Niemand anders dan pe heeft goede en haalbare uitspraken.. de rest komt met, kleine details..

    wildervank moet zijn eigen gemeente weer krijgen.. hoeven niet uit zoveel man te bestaan alleen de mensen die er hard voor willen werken..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-