Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Geen ‘Veendammer’ wind voor windmolens

VEENDAM – In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart organiseerde ‘De Maand Bekeken’ een verkiezingsdebat. In een volle Jonckherenzaal van Cultuurcentrum vanBeresteyn gingen de lijsttrekkers van CDA, ChristenUnie, D66, Gemeentebelangen, GroenLinks, PvdA, SP, VUK en VVD met elkaar de strijd aan.

Onder leiding van presentator Martijn Folkers werd er aan de hand van verschillende thema’s zoals werkgelegenheid, windmolens, Veendammer centrum, gas-en zoutwinning gedebatteerd over de toekomst van Veendam. Daarbij werd met name tussen de Gemeentebelangen en de SP een felle discussie gevoerd.

Pé langen van de partij VUK maakte nog eens gebruik om zijn ongenoegen te reflecteren omtrent windmolens in de regio. “De windmolens moeten naar zee. Hier is geen wind”.  Presentator Folkers haakte hierop in met de opmerking ‘Dus geen ‘Veendammer’ wind voor windmolens’.

Het debat werd live uitgezonden op de lokale radio. Vrijdagavond 2 maart is het helemaal te zien op RTV1 televisie vanaf 19.00 uur. (25 – SKV / 42 – Ziggo / 1458 – KPN)

Hier een audiofragment uit de windmolen discussie:

 

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.