Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Compact winkelcentrum met looproute

Navolaan Stadskanaal – Regendag zomer 2016 (F: RTV1)

STADSKANAAL – Nadja Siersema (GL), Erik Bieze (GBS), Hans Klopstra (VVD) zijn het met elkaar eens over de hervorming van het winkelcentrum in Stadskanaal. Afgelopen vrijdagavond werd er tijdens een lijsttrekkers interview bij RTV1 actueel nog eens bij stil gestaan.

Autoloos

Het centrum moet echt compacter. Er is ook voldoende geld om dit allemaal te realiseren. Erik Bieze zegt dat er zelfs acht miljoen extra is. Dat geld komt van de vastgoed ondernemers en van ondernemers zelf. Nadja Siersema stelt dat als er straks begonnen wordt met de her-inrichting het centrum ook direct verkeersveiliger gemaakt moet worden. Siersema wil het autoloos houden. ‘Bezoekers van het centrum moeten veilig kunnen winkelen met hun kinderen’.

Beweging

Klopstra gaat ervan uit dat de particuliere investeerders en ondernemers spoedig hun schouders onder het project zetten. ‘Deze ondernemers hebben ook geen belang bij leegstand’. Hij en Bieze zijn het dan ook met elkaar eens dat ze nu echt in beweging moeten komen om dit alles (samen met gemeente en provincie) tot een succes te maken.

Navolaan

Volgens het centrumvisieplan zullen winkels aan de Navolaan gesloopt worden. De ondernemers krijgen een nieuwe winkel aangeboden, ze kunnen verhuizen en de kosten worden gedekt via een apart fonds. Daar waar de winkels gesloopt worden ontstaat straks leegte (achter de oude markt). Volgens Bieze wordt dit ruimtelijk ingericht. Hij gaat ervan uit dat het niet alleen parkeerruimte gaat worden.

Looproute

Verder moet er een prachtige looproute komen tussen de Beneluxlaan en het inmiddels nieuw ingerichte Menistenplein. Wanneer de herinrichting precies gaat beginnen is nog onbekend. Maar volgens Bieze en Klopstra zal dit niet lang meer op zich laten wachten want leegstand is funest.

Bert Jan Brinkman in gesprek met de lijsttrekkers GL,VVD en GBS

 

 

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

2 Reacties op “Compact winkelcentrum met looproute

  1. Zijn er inmiddels ook platte grond van hoe uit komen te zien in Stadskanaal. O.a foto’s tekeningen aan de bevolking van gemeenten.

  2. Laten ze ’t mooiste plein Europaplein weer wat gezelliger maken met al die leegstand. Action ook een andere plek, genoeg leegstand buiten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.