Direct naar de inhoud.

Dooiaanval met gladheid op komst

  • door:
  • op:
Glad op straat en stoep – (F: Brinkman – RTV1)

WEERONLINE – Zachte lucht stroomt dit weekeinde ons land binnen. Zaterdag zet de dooi in. In onze regio blijft het eerst nog droog met flink wat zonneschijn. Hierbij ligt de temperatuur ook nog onder nul. Door de matige oostenwind gaat het zaterdag en zondag zelfs nog flink koud aanvoelen.

Gladheid

Zaterdagavond krijgen we een dooi aanval. Waarschijnlijk begint het eerst te sneeuwen en al snel verandert deze neerslag in regen/ijzel. Omdat de luchttemperatuur in Groningen en Drenthe nog onder nul ligt en de vorst in de grond zit, kan op grote schaal gladheid voorkomen. Wie op pad gaat moet daar echt rekening meehouden.

Na het weekend bevinden we ons in de zachte lucht. In het noorden liggen de maxima dan rond 4 graden, maar in het zuiden wordt het wel 8 of 9 graden.

(weeronline)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-