Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

PvdA Borger-Odoorn wil een seniorenconsulent

PvdA Borger-Odoorn

BORGER-ODOORN – De PvdA in Borger-Odoorn wil dat er een seniorenconsulent voor ouderen komt. Volgens de sociaaldemocraten is er de laatste jaren te weinig aandacht geweest voor ouderen. De PvdA Borger-Odoorn ziet dat in de gemeente veel ouderen vereenzamen, doordat ze het contact met hun familie, vrienden en kennissen verliezen. Ook lichamelijke beperkingen zorgen ervoor dat sommige ouderen hun huis niet meer uit komen. In alle dorpen neemt het aantal senioren toe, maar de afgelopen jaren is er nauwelijks in senioren geïnvesteerd.

Kandidaat raadslid Metze Geertsma van de PvdA Borger-Odoorn, wil voorkomen dat de problemen bij ouderen toenemen. Hij wil dat de gemeente zorgt dat er een seniorenconsulent komt, zodat iedere oudere wordt bezocht en waar nodig ondersteund.

De PvdA Borger-Odoorn wil dat de seniorenconsulent de eenzaamheid onder ouderen in onze gemeente in kaart brengt. Daarnaast helpt de seniorenconsulent ouderen de weg te vinden in het doolhof van voorzieningen en regels op het gebied van wonen, zorg en welzijn, bijvoorbeeld als zij langer in hun eigen woning willen blijven wonen. De seniorenconsulent kan geassisteerd worden door vrijwilligers.

Metze Geertsma van de PvdA Borger-Odoorn vindt voorkómen beter dan genezen. Door preventief verbinding te leggen met senioren, kunnen mensen weer op weg worden geholpen om daarmee erger te voorkomen. Draagvlak voor de seniorenconsulent is er, zowel bij de gemeente als bij de ouderen zelf.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.