Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Werkbezoek Statenfractie GroenLinks in Oost-Groningen

Logo Statenfractie GroenLinks Groningen

PSV – Op woensdag 7 maart brengt de Statenfractie van GroenLinks met de lijsttrekkers Pekela, Stadskanaal en Veendam en andere GroenLinks leden een werkbezoek aan Oost-Groningen. Speerpunt van het bezoek is werkgelegenheid.

’s Morgens gaat men langs bij Hempflax waar hennep wordt verwerkt tot grondstof voor producten als strooisel, matjes, onderdelen voor auto’s, voedingsmiddelen, olie, isolatiemateriaal en bodemverrijker. Tussen de middag wordt een bezoek gebracht aan het bedrijf Dun agro dat op basis van hennep prefab-woningen bouwt.

Als het aan GroenLinks ligt gaat de productie en verwerking van hennep in Oost-Groningen een grote vlucht nemen. Het zorgt voor werkgelegenheid en is een alternatief voor chemische producten. De tijden van de aardappelmeel- en strokartonindustrie zullen er niet door terugkeren, maar de verbouw en verwerking van hennep biedt Oost-Groningen kansen.

’s Middags wordt een bezoek gebracht aan Wedeka in Stadskanaal, waar over de toekomst van de sociale werkplaatsen zal worden gesproken. De plannen van het vorige kabinet om mensen uit de sociale werkplaatsen uit te laten stromen naar regulier werk zijn grotendeels mislukt. GroenLinks vraagt zich af welke conclusies de directie van Wedeka daaruit trekt. Moeten we doorgaan op de ingeslagen weg, of terugkeren op onze schreden en wat kan dan de rol van de gemeenten en provincie daarbij zijn?

Ingezonden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.