Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

De beste aardappelen komen uit het noorden

De beste aardappelen komen uit het noorden

GRONINGEN – Het noorden van Nederland heeft een toppositie in de wereldwijde export van pootaardappelen. Bijna een kwart (23%) van alle aardappelen wereldwijd heeft haar oorsprong in het noorden van Groningen en Friesland! Beide provincies willen die toppositie behouden en stellen daarom in totaal €450.000 subsidie beschikbaar voor The Potato Valley.

De pootgoedsector staat voor verschillende uitdagingen om haar toppositie te behouden: de bodem is aan het verdichten, de vitaliteit van het gewas neemt af en het teeltsysteem voor aardappelen is uit balans. The Potato Valley (TPV) is opgericht om deze uitdagingen het hoofd te bieden. Het vervult een belangrijke rol als innovatieplatform in het realiseren van een uitgebalanceerd en duurzaam pootgoedakkerbouwsysteem. Zij faciliteert het ontwikkelen en delen van hoogwaardige kennis en brengt ondernemers, het bedrijfsleven, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en overheid bij elkaar.

Er lopen diverse projecten rondom uiteenlopende thema’s: van zilte landbouw tot robuuste rassen, en van kiemkracht tot precisielandbouw. De subsidie is beschikbaar gesteld voor de periode tot en met 2020. TPV werkt eraan om daarna het werk zelfstandig voort te kunnen zetten. De komende tijd zal TPV volop projecten aanjagen om samen met de betrokken partijen te zorgen voor een robuuste en duurzame pootaardappelsector, nu en in de toekomst.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.