Direct naar de inhoud.

Blueprint met sessies in Grand Café Java

  • door:
  • op:
Bluesdaddies bij Thomas Kaldijk

VEENDAM / RTV1 – Op vrijdag 9 maart heft Thomas Kaldijk voor zijn programma Blueprint weer interessante sessies gepland vanuit Grand Café Java. Deze keer met een blues aflevering en als gasten The Sidekicks en Bluesdaddies.  Zoals altijd is publiek welkom en is de toegang gratis. Via de stream en in de ether is het programma op zondagmiddag vanaf 13.00 uur te beluisteren op rtveen.nl. Verder de hele week op rootsparadise.nl/blueprint/index.php en rtveen.nl/programmering/blueprint/

– Datum: vrijdag 09 maart
– Locatie: Grand Café Java
– Tijdstip: 17.00 – 19.00 uur
– Met sessies van The Sidekicks en Bluesdaddies
– Toegang gratis

The Sidekicks
The Sidekicks is een ‘blues and more than blues’ band. De zeer ervaren bandleden, opgegroeid met rhythmn & blues, zijn van vele markten thuis: pure blues, bluesrock, jazz en swing. Het wordt allemaal perfect geïntegreerd in een lekkere ‘Sidekicksound.” Eind 2012 bracht de band –toen nog onder de naam Hans van Lier & the Sidekicks- de zeer succesvolle cd ‘Blues And More Than Blues ‘ uit. Uit recensies: “een formidabele band die op internationaal niveau in de allerhoogste klasse kan meedoen”, “een heerlijke mix van blues, rock, pop en jazz” en “bewijst de band dat je voor de blues niet altijd in de Verenigde Staten hoeft te kijken”. Het album haalde de Dutch CD Top 100.

Medio 2017 hebben The Sidekicks hun nieuwe cd ‘Texas of the North’ uitgebracht . Die naam is aan de plaat verbonden als ode aan Meulnhörn, het buurtschap bij Siddeburen waar de band zijn thuisbasis heeft. De nieuwe cd is opgenomen in de befaamde Wisseloord Studio’s in Hilversum. Het album bevat 12 nummers, allemaal door de bandleden zelf gecomponeerd.

The Sidekicks treden nog steeds graag en met erg veel enthousiasme op. De band staat bekend om zijn energieke live optredens. The Sidekicks zijn Teo de Haan (zang), Peter Hummel (gitaar), Bennie Timmer (gitaar), Fenno de Boer (basgitaar) en Wim Entzinger (drums).
http://www.thesidekicks.nl

Bluesdaddies
Bluesdaddies bestaat uit zanger/ bluesharpist Gerard ‘Uncle G’ Julsing, Marinus Elzinga (gitaar en dobro) en Peter Krabbenbos (gitaar en bas). Bluesdaddies speelt authentieke blues in een akoestische en/ of licht versterkte setting. In december 2016 presenteerde het trio hun debuut cd “Old Friends”. De titel van het album verwijst enerzijds naar oude bluesmeesters als Big Bill Broonzy, Robert Johnson, Son House en Bo Carter. Van hen zijn nummers op het album opgenomen. Anderzijds slaat de titel op de 50-jarige onderlinge muzikale vriendschap tussen de bandleden.

Gerard Julsing en Marinus Elzinga begonnen 50 jaar geleden in Big Deal. Gerard Julsing en Peter Krabbenbos speelden onder andere samen in Bluestrain en Uncle G.
https://nl-nl.facebook.com/Bluesdaddies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-