Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

NL Doet in de Heemtuin Muntendam

MUNTENDAM – Aanstaande zaterdag 10 maart is het zover! Het is weer NL Doet! Ook de Heemtuin in Muntendam doet mee aan deze dag vol van vrijwilligersactiviteiten.

Lian Veenstra: “Dit jaar gaan we op de Heemtuin twee ruilkasten maken, één voor ruilboeken en één voor praktische ruilspullen. Het doel is dat de bezoekers de kasten gaan vullen en mensen die het wat moeilijker hebben daar weer gebruik van kunnen maken.

Ook maken we twee, in de sfeer van de Heemtuin passende,  bewegwijzeringspalen op het programma. De Heemtuin is groot en veel bezoekers weten niet altijd de weg te vinden naar bijvoorbeeld: de “Kleine Beestjestuin” of het “Mammoetpad”. Met de wegwijzerpalen moet dat makkelijker worden”.

Projectleider Wietske Trausel: “Het enthousiasme voor NLDoet op de Heemtuin is groot. De afgelopen weken is er door onze mensen hard gewerkt aan de voorbereidingen. De bladeren voor de wegwijzers zijn geverfd en de kast is geschuurd. Het is nu aan de vrijwilligers om aanstaande zaterdag de projecten compleet te maken!”

De Heemtuin is op 10 maart, zoals altijd, vrij toegankelijk. Trausel: “We hopen op mooi weer en veel vrijwilligers en bezoekers. Alleen dan kunnen we er met elkaar echt een feestje van maken!”

Vanaf 10:30 uur zijn de vrijwilligers welkom in de grote kas. Vrijwilligers kunnen zich nog altijd aanmelden via: info@heemtuinmuntendam.nl

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.