Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Landelijke Collecte Amnesty

STADSKANAAL – Deze week houdt Amnesty International weer de jaarlijkse landelijke collecte. Amnesty International is een onafhankelijke wereldwijde organisatie in meer dan 150 landen, die opkomt voor onze rechten, zoals omschreven in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Bij rechten hoort onder meer dat je voor je mening mag uitkomen. Maar ook dat je niet gediscrimineerd wordt, vrijheid van geloof hebt en een eerlijke berechting krijgt als je wat misdaan hebt. En natuurlijk gelijke rechten voor man en vrouw.

Mensenrechten

Het is helaas hard nodig om de mensenrechten te verdedigen. In veel landen worden mensen onderdrukt, opgesloten of gemarteld alleen maar omdat ze voor hun mening uitkomen. Dankzij Amnesty verbeteren vele situaties. Daar is veel werk voor nodig, zoals gedegen onderzoek, publicaties, aanschrijven van verantwoordelijken en het steunen van de slachtoffers. Amnesty wil geen overheidssteun, maar wordt o.a. financieel gesteund door donateurs, giften, legaten en door de landelijke collecte die elk jaar gehouden wordt.

Stadskanaal

Doetie Ketellapper: “In Stadskanaal wordt al vele jaren door een groepje vrijwilligers in hun eigen omgeving gecollecteerd. 16 en 17 maart wordt er bovendien van 10.00 tot 16.00 uur bij A.H en beide Jumbo’s gecollecteerd, ook weer door vrijwilligers. Met de actie ‘Geef om vrijheid’ willen we duidelijk maken dat vrijheid niet in alle landen vanzelfsprekend is. Een vrijblijvende kennismaking met de werkgroep Amnesty Stadskanaal kan u misschien enthousiast maken om mee te gaan doen. Dat kan als actief lid van de werkgroep, maar ook als lid of donateur van Amnesty International”.

Belangstellenden kunnen contact opnemen met  Wim Schell (Voorzitter 0650 432134) of Wil Verver (secretaris 0599 612784). – Meer informatie op www.amnesty.nl

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.