Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Wagon geschilderd in het kader van NLdoet

F: Tim Goorman

STADSKANAAL – Ook in 2018 deed Museumspoorlijn STAR weer mee met de landelijke vrijwilligersactie NLdoet van het Oranje Fonds. Deze keer waren acht jongeren op vrijdag 9 maart druk bezig met het schilderen van de zogenaamde STARwagon. Deze goederenwagen is in 2002 door Atelier van Lieshout omgebouwd tot overnachtingswagen.

 Na meer dan vijftien jaar was een deel van het houtwerk aan vervanging toe. Het nieuwe houtwerk moest uiteraard ook weer netjes in de lak worden gezet. Daarnaast waren twee vrijwilligers van de politieke partij ‘Lokaal Betrokken’ druk met het schoonmaken van enkele goederenwagens uit de historische collectie.

Ook op zaterdag 10 maart werd nog gewerkt in het kader van NLdoet en werden de puntjes op de ‘i’ gezet van de overnachtingswagen. Eind maart zal de wagon weer gereed zijn en kan dan weer verhuurd worden voor overnachtingen.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

1 Reactie op “Wagon geschilderd in het kader van NLdoet

  1. Geweldige dankzij NL DOET 😉👍👍

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.