Direct naar de inhoud.

Woning gesloten na ontdekken drugs

  • door:
  • op:
Foto: M. Dol – RTV1

VEENDAM – In een woning aan het Adriaan Geertsplein in Veendam zijn door de politie (hard-)drugs gevonden. Op last van burgemeester Sipke Swierstra is de woning voor maximaal zes maanden gesloten. De burgemeester kan dit doen door het Damoclesbeleid toe te passen.

Ingrijpen
Bij de ontdekking van (hard-)drugs in een woning start de gemeente een bestuursrechtelijke procedure op. Deze kan naast de strafrechtelijke maatregel van de politie en het openbaar ministerie worden opgelegd. Burgemeester Swierstra: “Drugs levert overlast op voor de buurt. Bij het vermoeden van drugs in een woning of pand, grijpt de gemeente samen met de politie in. Door het sluiten van een woning voor bepaalde tijd neemt de kans op herhaling en overlast af.”

Damoclesbeleid

Het Damoclesbeleid (op grond van de Opiumwet) is een bestuursrechtelijke maatregel. De burgemeester kan op grond van het Damoclesbeleid een woning of pand sluiten wanneer er meer drugs aanwezig is dan de voorraad die voor eigen gebruik aanwezig mag zijn.

 Melden

Het vermoeden van drugs of een hennepkwekerij in de buurt? Meldt dit bij de politie. Dit kan via t. 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, t. 0800 – 7000.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal