Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Tonnen voor nieuwe natuurgrond

Foto: BJ Brinkman/ RTV1

GRONINGEN – De provincie Groningen trekt € 770.000,- uit voor het omzetten van landbouwgrond in natuur. De subsidie is beschikbaar voor een aantal percelen in het Zuidelijk Westerkwartier, Haren en Westerwolde, met een totale oppervlakte van bijna 19 hectare. Het gaat om grond die binnen het Natuur Netwerk Nederland ligt en in handen is van particulieren.

subsidie

Wanneer landbouwgrond de functie van natuur krijgt, wordt de grond minder waard. De provincie komt daar in tegemoet met subsidie. De percelen sluiten meestal aan bij bezit van een natuurorganisatie of bij andere grond met particulier natuurbeheer. Eigenaren kunnen na de omvorming een vergoeding voor het beheer krijgen dat past bij het natuurtype dat op het perceel ligt, zoals ‘kruiden- en faunarijk grasland’.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.