Direct naar de inhoud.

Nieuwe zoutstrooiers voorzien van technische snufjes

Goziena Brongers (r) met het nieuwe navigatiesysteem

STADSKANAAL – Alle zoutstrooiers van de gemeente Stadskanaal zijn op 14 maart vervangen door nieuwe zoutstrooiers. Wethouder Goziena Brongers: “Deze nieuwe strooiers voldoen aan alle eisen en zijn voorzien van de nieuwste technologie.”

“Handig én veilig voor de chauffeur is het voorgeprogrammeerd navigatiesysteem voor de te rijden route. Daarnaast wordt de strooier volledig voorgeprogrammeerd in de strooibreedte en de hoeveelheid zout in gr/m2. Op deze manier kan de chauffeur zijn volledige aandacht houden bij de weg.”

Ook onthoudt het strooimanagementsysteem alle data, zoals bijvoorbeeld gereden route, gestrooide hoeveelheid en wel of niet gestrooid. Via een web applicatie is dit te raadplegen door de gladheid coördinatoren. Eventuele afwijkingen zijn direct zichtbaar voor hen,” aldus Brongers.

Ontzorgingscontract
Voor de levering en onderhoud van de strooiers is een “ontzorgingscontract” afgesloten met de leverancier Aebi Schmidt Nederland B.V. Zij zorgen ervoor dat de gemeente de komende tien jaar beschikt over optimaal en up-to-date inzetbaar strooimaterieel en hebben een 24uurs service storingsdienst en regelen zo nodig een vervangende strooier.

De snufjes
De strooiers worden beschikbaar gesteld door de leverancier inclusief dingen als een routebegeleidingssysteem, strooimanagementsysteem, defectenmeldingssysteem, 24uurs service storingsdienst en zo nodig een vervangende strooier.

Toekomstbestendig
Kortom een contract die zorgt voor een samenwerking die toekomstbestendig is en waarbij de gemeente Stadskanaal de komende tien jaar beschikt over optimaal en up-to-date inzetbaar strooimaterieel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-