Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Subsidie voor multifunctioneel centrum in Cereswijk

RTV1

STADSKANAAL – Vandaag is de beschikking binnengekomen voor het realiseren van een multifunctionele accommodatie in de Cereswijk. LEADER, een Europees subsidieprogramma, stelt 250.000 beschikbaar om een multifunctionele accommodatie te realiseren met een zeer goede bezetting. Dit meldt de gemeente Stadskanaal.

De partijen die samen optrekken in dit project zijn erg blij met deze financiële impuls. Naar verwachting zal in januari 2019 de multifunctionele accommodatie (MFA) gereed zijn. Het voormalig schoolgebouw De Meander wordt levensduurverlengend gerenoveerd en omgebouwd tot MFA. In het kader hiervan worden diverse energiebesparende maatregelen doorgevoerd. Dit leidt tot een reductie van CO² uitstoot en een betere (toekomstbestendige) vastgoedexploitatie.

Wethouder Boen geeft aan erg tevreden te zijn met de officiële toekenning van de Europese gelden voor de realisatie van een Multifunctionele accommodatie in de wijk Cereswijk. “Dit geeft ons de mogelijkheid midden in de wijk een plek te creëren voor en door de wijkbewoners. Kinderen van 0 tot en met 12 jaar kunnen naar dit centrum voor opvang, onderwijs of ondersteuning. Bewoners en organisaties organiseren in de multifunctionele accommodatie tal van activiteiten. Voor het runnen van deze accommodatie zijn de wijkbewoners onmisbaar.”

Aukje Oortwijn, namens Vereniging Bewonersbelangen Cereswijk. “We zijn erg blij te horen dat de subsidie na lang wachten is verstrekt. Dit maakt de invulling van een multifunctionele accommodatie, waarover we nog druk in bespreking zijn, een stuk concreter”.

“Welstad faciliteert vrijwilligers en bewoners bij alle activiteiten die worden georganiseerd in De Stobbe in Cereswijk. En dat zijn er veel! Voor de bewoners is het een ontmoetingsplek en bovendien het hart van de wijk. Fantastisch dat er, mede dankzij de betrokkenheid van de bewoners, geïnvesteerd wordt in een nieuwe MFA! We kijken er naar uit om samen creatief om te gaan met de nieuwe ruimte”, aldus Nel Kruit, directeur van Welstad.

“Fantastisch dat de multifunctionele accommodatie er komt, voor zowel de kinderen als de wijk”, aldus een enthousiaste Jan Hessel Kruit, directeur van OBS de Badde. “Onze school, de Badde, voldoet niet meer aan de eisen die gesteld worden. Met de nieuwe MFA gaan we weliswaar in vierkante meters terug, maar voldoen we wel aan alle onderwijskundige eisen. Wij kijken er naar uit om met buurtcentrum De Stobbe, de peuterspeelzaal en onze basisschool de Badde samen te gaan, al moet er nog wel veel gebeuren! We gaan samen een fantastische MFA realiseren waar Cereswijk trots op kan zijn.”

Een voorwaarde voor het samenbrengen van alle organisaties en activiteiten in de nieuwe MFA is dat alle partijen gebruik kunnen maken van elkaars ruimten als zij deze zelf niet nodig hebben. In de praktijk betekent dit dat er bijvoorbeeld één grote ruimte is waarin kinderen overdag kunnen bewegen/spelen (het speellokaal) en waar in de avonduren en weekenden welzijnsactiviteiten worden georganiseerd.

Het beoogde MFA beschikt straks over een zeer goede bezetting. Doordat de MFA kleiner is in oppervlakte is het mogelijk om een sluitende exploitatiebegroting te realiseren. Met andere woorden: de multifunctionele accommodatie biedt de organisaties de mogelijkheid om meer geld te steken in hun primaire processen in plaats van in stenen.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.