Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Kinderverkiezingen op SBO de Baldakijn

Foto: R. Wiekenkamp

STADSKANAAL – Op dinsdag 20 maart organiseert SBO de Baldakijn Kinderverkiezingen. Deze schaduwverkiezingen geven een indruk van hoe de gemeenteraad eruit zou zien als kinderen uit groep 7 en 8 van SBO de Baldakijn het voor het zeggen hadden.

SBO de Baldakijn zal met 135 leerlingen uit de groep 5a, 5b, 6a, 6b, 7a, 7b, 7c/8a, 8b en 8c aan de Kinderverkiezingen deelnemen. Naar verwachting zullen de meeste leerlingen op de school stemmen op dinsdag 20 maart tussen 09.15 en 12.15 uur.

De leerlingen ontvangen bij aankomst in het stemlokaal een stembiljet. Een stembureau, bestaande uit drie leerlingen en één docent, ziet toe op het eerlijke verloop van de verkiezingen.

Uitslag
De uitslag van SBO de Baldakijn zal op woensdag 21 maart 11.30 uur worden bekendgemaakt.

Debat
Op maandag 19 maart vindt er een debat plaats tussen de vijf ‘schoolse’ partijen. Hier zullen de lijsttrekkers discussiëren over het schoolplein, schoolzwemmen, praktische vakken en luchtkwaliteit in de school. Na dit debat kunnen de groepen 5 t/m 8 een keuze maken voor welke partij ze zijn.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.