Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Uitwisseling Ubbo Emmius met school in Papenburg

.

STADSKANAAL – 10 leerlingen van Ubbo Emmius locatie Sportparklaan zijn deze week naar Papenburg geweest om deel te nemen aan een uitwisseling met de Michaelschule aldaar. Deze uitwisseling is al 21 jaar een groot succes.

De leerlingen werden op maandagmiddag enthousiast ontvangen op de Michaelschule door de directeur, docenten, hun uitwisselingsmaatjes en ouders. Daarna vertrokken ze naar hun gastgezin.

De dagen daarop stonden in het teken van kennismaken met het Duitse schoolsysteem, elkaar leren kennen en bedrijfsbezoeken aan de Meyer Werft en Nordland papier GmbH, die beide voor veel werkgelegenheid in de omgeving zorgen.

Ook hebben de leerlingen een indrukwekkend bezoek gebracht aan het voormalig concentratiekamp Esterwegen waar ze een lezing kregen over het leven aldaar en een rondleiding kregen over het terrein. Daarna is de hele groep nog naar Oldenburg geweest voor een middagje shoppen.

Op vrijdagochtend was het helaas tijd om afscheid te nemen van de gastgezinnen en uitwisselingsstudenten en terug naar Stadskanaal te gaan. Er zijn goede vriendschappen ontstaan deze week en iedereen verheugt zich natuurlijk op de komst van de Duitse leerlingen naar Stadskanaal eind mei.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.