Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Borgercompagnie aan het woord

VEENDAM – Maandagmiddag waren de inwoners van Borgercompagnie uitgenodigd door de SP afdeling Veendam om te komen praten en te vertellen over wat hun bezig houdt op hun dorp.

Zoutwinning

Naast leden van de SP afdeling Veendam, was ook SP-Tweede Kamerlid Sandra Beckerman deze middag aanwezig. Vooral de zoutwinning van Nedmag was onderwerp van gesprek, na een indrukwekkend betoog van Koba Gräper-Niemeijer uit Borgercompagnie die zich ernstig zorgen maakt over de leefbaarheid van het dorp en omgeving.

SP afdelingsvoorzitter Angelique Schoonewille: “Borgercompagnie is een kleine gemeenschap binnen Veendam, maar er spelen grote onderwerpen. Het is het hart van het zoutwinningsgebied, er zit een grote biovergister en de school is weg, allemaal zaken die de leefbaarheid beïnvloeden. Wij willen horen van de inwoners wat er leeft én we willen Sandra Beckerman die verhalen meegeven die duidelijk maken dat er naast gas ook een strijd rondom de zoutwinning te voeren is.” De middag werd geleid door SP-kandidaat Lian Veenstra. – ( Peter Panneman)

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.