Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

SP Stadskanaal wil een lokaal energiebedrijf

Anton Reinders

STADSKANAAL – De SP in de gemeente Stadskanaal wil een lokaal energiebedrijf. Met dit nieuw op te richten lokaal energiebedrijf wil de SP drie opgaven in de gemeente Stadskanaal gemeente oplossen. Dat zegt Anton Reinders van de SP.

Wedeka bedrijven

Reinders: ‘Er is al langer bekend dat bij Wedeka bedrijven de tekorten oplopen. Dit is niet de schuld van Wedeka bedrijven, maar komt door de kei harde bezuinigingen vanuit het rijk. De gemeente Stadskanaal is verplicht deze tekorten op te vangen. Hulp van het rijk hoeven we dus niet te verwachten. De oplossing zal vanuit de gemeente zelf moeten komen, dit is nog niet zo makkelijk. Door een lokaal energiebedrijf op te richten kunnen we met de opbrengsten deze tekorten opvangen.

Energietransitie

De energietransitie die we op dit moment moeten aangaan is een hele opgave, maar bied ook kansen. Het lokaal energiebedrijf zal ook zelf zonneparken gaan exploiteren. Door de stroom van het zonnepark op het industrieterrein Vleddermond in te kopen kan het energiebedrijf gelijk voor 3000 huishoudens energie leveren. Dit zorgt voor een vliegende start van het energiebedrijf. De daken van onze ondernemers zijn uitermate geschikt voor zonnepanelen. De SP stelt dan ook voor om met de ondernemers om de tafel te gaan om te kijken of ze hiervoor openstaan. Bijkomend voordeel is dat er minder landbouwgronden gebruikt hoeven te worden.

Werkgelegenheid

Met een lokaal energiebedrijf creëren we direct werkgelegenheid. En door het restant van de opbrengst van het energiebedrijf te storten in een gebiedsfonds kan Stadskanaal weer vooruit. Vanuit het gebiedsfonds kunnen we namelijk verschillende dingen financieren zoals: Stedelijke vernieuwing, verbeteren van infrastructuur, wijken verbeteren en misschien in de toekomst het treinstation. Dit alles zorgt voor reuring en vernieuwing en zal werkgevers aantrekken’, aldus Reinders.

(ingezonden)

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

1 Reactie op “SP Stadskanaal wil een lokaal energiebedrijf

  1. Leuk initiatief maar financieel realiseerbaar?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.