Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Gemeentebelangen Veendam blijft tegen herindeling

VEENDAM – Gemeentebelangen Veendam blijft tegen een herindeling met Pekela en Stadskanaal. Dit werd opnieuw goed duidelijk tijdens de campagne van de afgelopen weken. Hoewel de gemeenteraad van Veendam al in februari 2017 tegen een herindeling heeft gestemd is de situatie weer actueel door een opvallende draai van de SP Veendam. In 2017 stemde deze partij nog tegen een herindeling, maar tijdens een lijsttrekkersdebat in Wildervank gaf de SP aan toch voor een herinding te zijn evenals de meeste andere lokale partijen in Veendam zoals PvdA, D66, CDA, GroenLinks en de CU.

Groter dan Westerwolde

GemeenteBelangen blijft tegen een herindeling omdat, volgens de partij, dit niet noodzakelijk is en geen enkele toegevoegde waarde heeft. “We zijn financieel gezond, hebben een stabiel bestuur en we vervullen een prominente rol in onze regio. Bovendien zijn we door de samenwerking in de Kompanjie qua omvang groter dan de zojuist heringedeelde gemeente Westerwolde en even groot als de gemeente Oldambt”, aldus fractievoorzitter Christel Knot. “Juist nu we er na jaren van bezuinigen weer financieel goed voor staan en we weer kunnen investeren, is het zaak zelf aan het roer te blijven. Bij herindelingen staan voorzieningen als sport, cultuur en zwembaden als eerste onder druk. Verschillende kernen hebben verschillende belangen.” “Wij willen zelf blijven beslissen en weten wat goed is voor onze inwoners” aldus Knot.

Werkgelegenheid

“Door een strak financieel beleid en door geld uit te geven waarvoor het bestemd is zoals in de zorg, hebben we de boel goed op orde” voegt wethouder Henk Jan Schmaal eraan toe. “We merken dat er steeds meer belangstelling is van bedrijven om zich in Veendam te vestigen of verder uit te breiden. Dat is goed nieuws voor onze werkgelegenheid” De wethouder van Gemeentebelangen blijft sterk inzetten op het aantrekken van zelfs internationale bedrijven. “Werk is de beste remedie tegen armoede” aldus Schmaal.

Gemeente Veendam

Gemeentebelangen heeft een intensieve campagne gevoerd. De aanwezigheid in de winkelcentra van Wildervank en Veendam bleef niet onopgemerkt. Er werden door de GB’ers zelf weer 11.000 verkiezingskranten huis-aan-huis rondgebracht. En tot slot werden trein-passagiers getrakteerd op een kopje koffie. Schmaal: “We zijn een enthousiaste club met veel mensen die zich graag inzetten voor de gemeente Veendam en inwoners”.

De afgelopen 4 jaar is er in coalitieverband goed samengewerkt met VVD, CDA, D66 en ChristenUnie. De meest brede coalitie uit de geschiedenis van Veendam, met 4 wethouders vanuit 4 verschillende partijen die allen een even grote inbreng hadden. GB hoopt dat er woensdag een hoge opkomst is bij de verkiezingen en dat er een positieve keuze gemaakt zal worden. Een keuze voor verder investeren in de toekomst van de gemeente Veendam en haar inwoners. – (Peter Panneman)

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.