Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

PvdA wil onderzoek naar tunnel in centrum Borger

TWEEDE EXLOËRMOND – “Er zou een onderzoek moeten komen naar de financiële haalbaarheid van een tunnel in het centrum van in Borger.” Dat bepleitte lijsttrekker Henk Zwiep van de PvdA afgelopen zaterdag tijdens het verkiezingsdebat van RTV Borger Odoorn. De tunnel moet leiden tot een betere doorstroming van het verkeer van en naar de N34 en de Mondenweg. De PvdA kwam al eerder met dit idee, maar denkt dat er door de economische ontwikkelingen nu wel financiële middelen zijn te vinden.

Leefbaar Borger Odoorn kwam met het idee om een gemeentelijke ombudsman aan te stellen, maar dat vond geen gehoor bij de andere partijen.

Met een heel opvallend voorstel kwam Erik Huizing van de VVD. Hij stelde voor om een nieuw ziekenhuis voor de Treant Zorggroep in Borger neer te zetten. Hij vond daarvoor Borger mooi centraal gelegen.

Pieter de Groot van Groen Links pleitte tijdens het debat voor een algeheel verbod op houtkachels in het belang voor het milieu. Dat moet echter volgens hem niet lokaal maar landelijk gebeuren, omdat anders handhaving niet te doen is.

Videoverslag: Boelo Lutgert

Geplaatst door

Webmaster RTV1

1 Reactie op “PvdA wil onderzoek naar tunnel in centrum Borger

  1. Dominique de Graaff

    Het beste zou zijn, zoals ze dat in Zuidhorn hebben opgelost. Een tunnel inderdaad maar dan meteen aansluitend, onder de grond, een (gratis) parkeergarage voor het hele centrum. Zijn we meteen van het dramatische parkeerbeleid in het dorp af en kan het centrum autoluw worden ingericht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.