Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Stembusbus toert door Stadskanaal

F: Marc Dol – RTV1

STADSKANAAL – De gemeente stadskanaal heeft tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag een stembus-bus ingezet. De bus is een ultieme poging meer jongeren te laten stemmen. Althans, dan moet de bus  zich wel kunnen verplaatsen. Vanmorgen bleek de accu leeg. Gelukkig was de brandweer in de buurt zodat deze alsnog de bus opgang kon helpen.

De bus toert woensdag van school tot school en bevat een compleet stembureau. Ben je ouder dan achttien mag je stemmen. Ben je nog niet stemgerechtigd krijg je onder toezicht een kijkje hoe e.e.a. verloopt. Op een ongeldig stembiljet mogen ook deze jongeren hun keuze rood maken. De uitslag van de ongeldige stembiljetten wordt vanavond bekend gemaakt via streekomroep RTV1 in een rechtstreeks TV uitzending tussen 21.00 uur en 01.00 uur.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.