Direct naar de inhoud.

Kinderweekend erg succesvol verlopen

  • door:
  • op:

ZUIDBROEK – Tijdens het weekend van 17 en 18 maart stond het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum in het teken van kinderen. Het NNTTM organiseerde voor het tweede achtereenvolgende jaar een kinderweekend.

Secretaris Rowin Penning van het museum: ‘Met in totaal 350 bezoekers kan gesteld worden dat het weekend erg geslaagd was. 181 volwassenen en 169 kinderen wisten ons museum te bereiken. De meeste kinderen konden er niet genoeg van krijgen en waren dan ook geenszins van plan om weer naar huis te gaan’. Met name de grote tuintreinbaan – die vanwege het koude weer in de wachtkamer was opgesteld – kon zich verheugen op een grote belangstelling van jong en oud. Vanaf komend weekend is in het station de nieuwe expositie ‘150 jaar spoorlijn Groningen-Nieuweschans’ te zien.

Het NNTTM is eigenaar van het geheel herstelde monumentale Waterstaatsstation 3e klasse uit 1865. In het station bevindt zich het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum. Het museum in Zuidbroek is iedere zaterdag en zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur en daarnaast voor groepen op afspraak.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal