Direct naar de inhoud.

CBS Op de Zandtange “Sportiefste school Klap tot Klap”

  • door:
  • op:
Stichting Klap tot Klap Loop 

STADSKANAAL – De Stichting Klap tot Klap stelt elk jaar een bokaal voor de meest sportieve school beschikbaar. CBs Op de Zandtange uit Mussel is dit jaar de winnaar.

Om met name de jongeren te stimuleren om aan het hardloopevenement mee te doen, hebben sport- en beweegteams van de Tinten Welzijnsgroep in samenwerking met de Klap tot Klaporganisatie voor alle basisscholen in Nieuw Buinen en de gemeente Stadskanaal loopclinics uitgevoerd. Om basisschoolleerlingen te stimuleren om mee te doen, wordt ook jaarlijks de bokaal Sportiefste school Klap tot Klaploop beschikbaar gesteld.

De school die via de voorinschrijving met relatief de meeste deelnemers aan de start komt is winnaar. Vorig jaar namen bijna 345 jongeren uit het basis- en voortgezet onderwijs deel aan de verschillende loopnummers en was de basisschool Op de Zandtange uit de Mussel de winnaar.

Tot en met afgelopen zondag hebben zich ruim honderd leerlingen ingeschreven. Hoeveel jongeren dit jaar in totaal meedoen is nu nog niet bekend omdat a.s. zaterdag nog de mogelijkheid bestaat om alsnog in te schrijven voor de verschillende afstanden.

Deze na-inschrijving is niet meer van invloed op het vaststellen welke school gewonnen heeft. De na-inschrijving vindt zaterdag 31 maart a.s. vanaf 10.00 uur tot 14.00 uur plaats in het gebouw van de Rabobank te Stadskanaal.

De bokaal 2018 zal op 2e Paasdag na afloop van de jeugdlopen omstreeks 12.30 uur in Musselkanaal door wethouder Francis Boen wederom uitgereikt worden aan de basisschool Op de Zandtange.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal