Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Vaarrecreanten positief over vaarroute Stadskanaal

Archief (RTV1) : Vaartoerisme

STADSKANAAL – Tijdens het vaarseizoen 2017, periode 1 mei tot 1 oktober, hield gemeente Stadskanaal een enquête onder de schippers die door de gemeente voeren. Doel van de enquête was te weten te komen hoe vaarrecreanten de vaarroute ervaren en waar mogelijk verbeterpunten liggen. Uit de enquête blijkt dat een grote meerderheid (90%) van die vaarrecreanten positief is over de route door de gemeente, zo stelt wethouder Boen. “Een derde deel voer de route voor het eerst. 83% van deze groep wil hier zeker nog een keer terugkomen. Ook is een grote meerderheid tevreden over de bedieningstijden en over de wijze waarop de brug- en sluisbediening wordt uitgevoerd. De gemeente is blij met de positieve waardering en de feedback.”

Ongeveer de helft van de schippers die de enquête invulde heeft daarnaast tekortkomingen gesignaleerd of heeft voorstellen voor verbetering gedaan. Daarbij gaat het om een diversiteit aan onderwerpen, die betrekking hebben op zaken als de infrastructuur, voorzieningen, bedieningstijden en brug- en sluisbediening. Een deel van de gegeven suggesties gaat bijvoorbeeld over dat het kanaal op veel plekken ondiep is, waardoor boten de bodem raken. Anderen hebben het over rommel op de bodem en aan de oppervlakte van het kanaal. Een aantal schippers geeft daarnaast aan niet tevreden te zijn met de facilitaire voorzieningen, zoals het sanitair en een tekort aan stroom- en waterpunten. De gemeente gaat nu aan de slag met de meldingen en de aanbevelingen die met de enquête door de schippers zijn gedaan.

De enquêteformulieren zijn gedurende het gehele vaarseizoen telkens bij de laatste sluis in de gemeente aan schippers uitgereikt. De enquête kon zowel op papier als digitaal worden ingevuld. Het aantal vaarbewegingen bedroeg in 2017 1.884. Er zijn in totaal 1.859 formulieren uitgegeven. De respons op de enquête bedroeg ongeveer 18%. Het is hiermee een representatief onderzoek, waarmee de enquête een betrouwbaar beeld geeft van hoe vaarrecreanten de route ervaren.

De gemeente Stadskanaal doet veel moeite de route voor de vaarrecreatie aantrekkelijk te maken en te houden. Ze wilde daarom graag weten hoe vaarrecreanten de vaarroute ervaren. De enquête geeft hiervoor handvatten. Vooralsnog was de enquête eenmalig.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.