Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Groningen – München dagelijks met vliegtuig

Landing op airport Groningen – (F: B. J. Brinkman – RTV1)

EELDE – Even heen en weer naar München, het kan vanaf nu. De eerste vlucht vanaf Groningen airport Eelde naar München is afgelopen zondag feestelijk gevierd, dat schrijft RTV Drenthe op haar website. In het eerste vliegtuig dat zondag vertrok zat een delegatie van de luchthaven, maar ook een noordelijke ondernemer die regelmatig in München moet zijn. En dan waren er ook luchtvaartliefhebbers die er alles aan hebben gedaan om de eerste vlucht te nemen.

Kansen voor chemiesector
Volgens Gerard de Boer van TopDutch, een campagne om bedrijven te interesseren voor Noord-Nederland, wordt er veel samengewerkt tussen noordelijke en Duitse bedrijven in München. “Beieren is een rijke regio. Er is maar 2,1 procent werkloosheid en je ziet dat er connecties zijn.” De Boer, zelf ondernemer, ziet wel kansen. “Er is hier een grote chemische sector die bezig is om te vergroenen. Dat doen wij ook en daar hebben we in het Noorden best veel verstand van.”

Nordica Air vliegt vanaf deze week dagelijks op München en hoopt op een goede vliegtuigbezetting. Het mes snijdt natuurlijk aan twee kanten want mogelijk ontdekt de zuid Duitser nu Noord-Nederland, aldus Ulrich Theis van München Airport.

( Lees alles op RTV Drenthe )

 

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.