Direct naar de inhoud.

Mega Piraten Festijn Borger nu al bijna uitverkocht

  • door:
  • op:
Archieffoto: Megapiratenfestijn.nl

BORGER – Al meer dan 90 procent van de kaarten van het Mega Piraten Festijn dat op zaterdag 7 april plaats zal vinden in Borger is verkocht. “Het gaat hard”, stelt Eddie Mensink, organisator van het Mega Piraten Festijn. “Veel harder dan de vorige keer. We stevenen af op een uitverkochte tent!”

Het is een beeld dat alle Mega Piraten Festijnen in de eerste helft van dit jaar laten zien. Ook in Barneveld en Zelhem (en eerder in Nijmegen) gaat het hard. “Ik denk dat het er aan ligt dat we uit de crisis zijn”, stelt Eddie. “De mensen hebben weer wat meer geld te spenderen. Bovendien hebben we in de mindere jaren goed ons hoofd boven water gehouden. Het bleef druk en gezellig. En drukte trekt drukte. Bovendien zitten we vaak op het platteland. We merken een soort herbeleving van de plattelandscultuur. En daar hoort Nederlandstalige muziek ook bij. Bovendien programmeren we met een band als Mooi Wark ook boerenrock. Dat trekt een breder publiek.”

Maar ook op andere manieren speelt plattelandscultuur een rol. Het team van social media-fenomeen Poar Neem’n zal in Borger namelijk een eigen tent betrekken. “Het wordt een zeer aparte tent die plaats kan bieden aan 250 tot 300 bezoekers”, vertelt Wim Salabim, het gezicht van Poar Neem’n. “Daar presenteren we meerdere keren een show vol muziek, onzin, gekkigheid en interactie. Onze huis-DJ Walter, die onmisbaar is voor onze show, komt uiteraard ook mee. We houden een Miss Poar Neem’n-verkiezing en natuurlijk hebben we het Rad van Poartuin. Het wordt een paar keer flink gas geven!”

Ook vorig seizoen had Poar Neem’n al een eigen podium op het festival, maar dat was toen nog een buitenpodium. “Ik was serieus blij toen het Mega Piraten Festijn ons weer vroeg”, vertelt Wim. “Ik vind het een geweldig mooi evenement. Daar passen we prima tussen. Het Mega Piraten Festijn draagt net als ons een stukje plattelandstrots uit. Die is er al tijden, maar wij versterken die samen alleen maar!”

Programma

Gerard Joling, Mooi Wark, Stef Ekkel, Ancora, Lucas & Gea, Jannes, Django Wagner, Peter Beense, George Baker, Vinzzent, Bouke, René Schuurmans, Corry Konings, Erik van Klinken, Belinda Kinnaer, Snollebollekes, Koos Alberts, Otto Lagerfett, Esperando’s, Jan Keizer & Anny Schilder, Jeffrey Heesen, Helemaal Hollands, Lytse Hille en Lesley Williams. De presentatie is in handen van Willie Oosterhuis.

Voorverkoop

Kaarten (nu nog 21 euro; vanaf 31 januari 26 euro, inclusief servicekosten) zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij de Bruna in Borger, CD Hal in Ruinen, Snackbar Succes in Gieten, Total de Punt in De Punt, Avia Xpress in Elp, Hekman Muziek in Winschoten, Snackbar John in Gasselte, Total Drentse Poort in Nieuw Buinen en bij alle vestigingen van Primera. Daarnaast kunt u ook kaarten kopen via www.megapiratenfestijn.nl.

Het terrein aan de Buinerstraat is geopend vanaf 18.30 uur. Het officiële programma begint rond 19.45 uur en duurt tot 01.00 uur. Zie verder www.megapiratenfestijn.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-