Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Huldiging Bowling team NL in Veendam

VEENDAM – Op de slotdag van de Europese jeugdkampioenschappen bowlen heeft Bianca Brommer (17, Hoogeveen) de derde medaille voor Team NL Bowling gewonnen. In het afsluitende Masters Event, waarin de beste 24 jongens en beste 24 meisjes van het gehele evenement het nog één keer tegen elkaar opnamen, bereikte Brommer de halve finale. Goed voor de bronzen medaille.

Luxeprobleem
Met 2 jongens en 3 meisjes in de strijd in het Masters Event, kende de coaches van Team NL Bowling een luxeprobleem. Niet alleen Brommer, maar ook Brent de Ruiter (17, Middelburg) en Mike Bergmann (17, Geleen) hadden zich geplaatst voor de kwartfinales en dus moesten coaches Peter van Zijp, Jord van Weeren en Marieke de Jong zich opsplitsen over de drie wedstrijden. Uiteindelijk wist alleen Brommer haar wedstrijd te winnen, waar de jongens met 2-1 verloren. Eerder al waren Beaudine Kriele (15, Wieringerwaard) en Denise Blankenzee (17, Julianadorp) gestrand in de Top 16.

In de halve finale kwam Brommer uit tegen Mika Guldbäk uit gastland Denemarken. Brommer wist de eerste game nog te winnen, maar moest in de best-of-3 uiteindelijk toch haar meerdere erkennen in de uiteindelijke winnares van het Masters Event. Brommer moest daarom genoegen nemen met brons.

Drie medailles
Het was de derde medaille voor Team NL Bowling. Dinsdag 27 maart wonnen Kriele en Blankenzee de zilveren medaille in het Doubles Event bij de meisjes. Twee dagen later was het aan de jongens om te excelleren. Het team dat bestaat uit De Ruiter, Bergmann, Ronan van der Loo (17, Hilvarenbeek) en Nick de Gelder (17, Hellevoetsluis) bereikte in het Team Event de halve finales, waarin het helaas verloor van favoriet Zweden. Het team uit Scandinavië maakte in de finale de favorietenrol waar door Noorwegen te verslaan. Brons was er voor Nederland.

Officieuze huldiging in Veendam bij thuiskomst
Het team wordt maandag 2 april bij terugkomst in Nederland door de Nederlandse Bowling Federatie ontvangen in Bowling Veenpoort te Veendam. Het team wordt rond 17.30 uur in Veendam verwacht. Het bowlingcentrum opent vanaf 15.00 uur haar deuren voor alle betrokken fans die zelf een bal willen gooien en het team het ontvangst willen bieden dat ze verdiend hebben.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.