Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Pretletters april 2018

Voorleesbril Orcam (F: ingezonden)

RTV1 – Woensdagavond 4 april presenteren Wim Dussel en George Flapper aflevering 77 van het programma Pretletters.

De voorleesbril Orcam leest teksten voor die je aanwijst en kan mensen herkennen, die eerder zijn ingevoerd. Is dit de nieuwe innovatie van deze tijd? Paul Gerringa van Low Vision Totaal vertelt hoe het werkt.

Deze maand beginnen we met de zevendelige serie over “Oogaandoeningen”. Oogarts Bert van der Pol zet in het eerste deel de functionele aspecten op een rij. Hoe werkt het zien en hoe zijn de onderdelen opgebouwd. Bij al deze aspecten kan uiteraard van alles fout gaan.

De leden van de Oogvereniging kiezen de leden van de Ledenraad. De ledenraad is dan het hoogste orgaan van de vereniging en is geen afvaardiging meer van de verschillende ledengroepen. Hierover een interview met Marga Zwanenburg, verenigingsmedewerker van de Oogvereniging.

Pretletters, het programma voor mensen met minder zicht
Uitzending: woensdag 4 april 21.00 uur. De uitzending is tevens de hele maand te beluisteren via uitzending gemist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.