Noordster nog steeds niet zeker van handhaving

• door:
  • op:
F)Noordster

OUDE PEKELA – Het weer in Nederland is heel wisselvallig. Vijf week geleden waren nog de v.v. Noordster Winterspelen op het ijs bij plan Zuid. Nu scheen de zon en men kon in een t-shirtje heerlijk in het zonnetje Noordster – GRC Groningen kijken. Ondanks het zonnige weer, scheen de zon niet voor Noordster. De Pekelders verloren met 1-3 van GRC Groningen.

De eerste 35 minuten waren voor Noordster, maar zowel Noordster als GRC kreeg mogelijkheden. Na ongeveer tien minuten waren het toch de Groningers die op voorsprong kwamen. Hierbij kregen zij echter hulp van Michael Lap, want de Noordster middenvelder kopte de bal achter zijn eigen keeper: 0-1. Vrij vlot daarna volgde een grote mogelijkheid voor Kees Dun, maar zijn schot werd getoucheerd en belandde net naast de goal. De Pekelders lieten tot slot wat gaten vallen en voetbalden de laatste tien minuten wat slordig. Toch kon GRC hier geen gebruik van maken en beide ploegen kwamen in het restant van de eerste helft niet meer tot scoren.

Na een wissel aan de zijde van Noordster, waarbij Mark Wever binnen de lijnen kwam voor Jordi Sanders, kwam Noordster er in eerste instantie aanvallend beter aan te pas. Dit resulteerde direct in een al dan niet vreemde kopbal van Mark Wever: 1-1. De kleine spits won het duel van de Groningse keeper en kopte de bal richting het doel. De bal werd weggewerkt, maar de grensrechter verklaarde dat het leer toch de lijn had gepasseerd. Lang kon Noordster niet van dit gelukje genieten, want vanuit een scrimmage kwamen de Stadjers weer op voorsprong: 1-2. Daarna was Noordster lang op zoek naar de gelijkmaker, die overigens verdiend zal zijn geweest. Noordster voetbalde de tweede helft eigenlijk wel ietsje beter dan GRC, maar grote kansen waren schaars. Toen Noordster-keeper Damy Sinot luid “los” riep, leek het alsof Noordster weer rustig kon gaan opbouwen op zoek naar de gelijkmaker, maar de bal kwam niet in de handen van de Pekelder in het blauwe tenue terecht. Het was juist de Groningse spits die binnen kopte: 1-3. Mark Wever kreeg hierna nog een goede kopkans, maar er kwam geen treffer meer op het scorebord te staan.

GRC Groningen bleek zodoende de grote winnaar van de middag. Alle ploegen onder hen verloren namelijk en zodoende doen de mannen uit de stad goede zaken in de strijd tegen degradatie. Voor Noordster is dit wellicht extra zuur, want zij beseffen zich dat zij zich vandaag veilig hadden kunnen spelen. Volgende week tegen Nieuw Buinen kan dit wellicht als nog gebeuren.