Direct naar de inhoud.

Miniatuurpark verkocht aan Tenaxx Wedde

  • door:
  • op:
Miniaturen in opslag – F: Jur Mellies

STADSKANAAL  – Het Themapark Tenaxx in Wedde wordt uitgebreid met een miniatuurpark over het noorden. De gemeente Stadskanaal heeft het park voor het symbolische bedrag van 1 euro aan Tenaxx verkocht. Stadskanaal betaalde er negen jaar geleden 300.000 euro voor en nam het destijds over van het failliete miniaturenpark Appelscha. Toenmalig wethouder Ferry Booij had er grootse plannen mee maar vond er in de gemeente uiteindelijk toch geen bestemming voor.

Het complete miniatuurpark kwam in jarenlange opslag terecht en er ontstond achterstallig onderhoud. Vragen wat nu de bedoeling is met de miniaturen werden vorig jaar zomer gesteld door raadslid Jur Mellies. Dat resulteerde in een koper. In november meldde zich namelijk Tenaxx uit Wedde. Die zag er wel wat in.

Foto: Tenaxx facebook

Volgens eigenaar Wouter Oudemans gaat het heel goed met het dinopark. ‘Vorig jaar werd er al fors geïnvesteerd en ook dit jaar gaan we weer uitbreiden. Niet alleen met dinosaurussen maar nu dus ook met het miniaturenpark wat is overgekocht van Stadskanaal’.

Tenaxx gaat het miniaturenpark restaureren en als geheel binnen het themapark opstellen zodat de cultuurhistorische waarde behouden blijft.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal