Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Coalitie CU-CDA-SP-VVD in Stadskanaal

Gemeentehuis Stadskanaal (F: J. Westerhof, RTV1)

STADSKANAAL – Informateur Bert Nederveen heeft zijn werkzaamheden afgerond en in een openbare bijeenkomst verslag gedaan van zijn bevindingen. Hij adviseert, na twee weken van gesprekken met alle fracties, om een coalitie van ChristenUnie, CDA, SP en VVD te vormen. Nederveen meent dat met deelname van deze partijen voldaan wordt aan de wens van een “breed” en “stevig” college en recht wordt gedaan aan de verkiezingsuitslag.

Nieuwe wethouders 

Mochten deze partijen de onderhandelingen succesvol afronden, dan worden Johan Hamster, Goziena Brongers, Machteld Luijken en Goedhart Borgesius de wethouders namens de respectievelijke partijen. Dit brede college zal een ruime meerderheid van 16 zetels van de 23 zetels in de raad hebben. Het aansluiten van SP en VVD is een verandering ten opzichte van het college van nu. Hierin zitten PvdA en Gemeentebelangen.

 

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.