Direct naar de inhoud.

De Maand Bekeken blikt terug op april

VEENDAM – Zaterdag 28 april vindt een nieuwe editie van De Maand Bekeken plaats. In Cultuurcentrum vanBeresteyn blikt presentator Martijn Folkers met nieuwe gasten terug op de maand april.

Twintig jaar geleden startte Thomas Kaldijk met zijn radioprogramma Blueprint. In De Maand Bekeken blikt de voormalig Veendammer van het Jaar terug op deze bijzondere periode. Welke artiesten zijn hem bijgebleven?

Waar in Nederland de huizenprijzen stijgen, blijken de prijzen in Zuidoost-Groningen met 4,5% te zijn gedaald. Hoe kan dit? Martijn praat aan tafel met een Veendammer makelaar over de woningmarkt.

Maandag wordt het Nationaal Jeugddebat gehouden in de Tweede Kamer. Veendammer Floris Blaauw is een van de 125 jongeren die met minister De Jonge en Kamerleden  Raemakers (D66) en Westerveld (GroenLinks) in debat gaat.  Met Martijn blikt Floris terug op dit bijzondere debat en zijn ervaring in Den Haag.

Muziek komt van de Veendammer muzikant Krzysztof Groen.  In november verscheen zijn eerste Groningstalige cd ‘Op noar de volgende ronde’. Groen was een van de genomineerde voor de Dagblad van het Noorden Streektaalprijs die deze maand zijn uitgereikt. In De Maand Bekeken zal Groen enkele nummers spelen.

De Maand Bekeken
De Maand Bekeken is een initiatief van Biblionet Groningen. Maandelijks wordt het publiek in een uur bijgepraat over de ontwikkelingen in de gemeente Veendam en de hoogtepunten uit het nieuws. De talkshow, voor en over Veendam, past bij de wens van de Bibliotheek om een plek van ontmoeting, informatie en debat te zijn. De show wordt op een later tijdstip uitgezonden op radio en televisie bij RTV1 .

Publiek is van harte welkom op zaterdag 28 april van 16.00 tot 17.00 uur in de foyer van Cultuurcentrum vanBeresteyn. De toegang is gratis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-