Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Machteld Luijken (SP) trekt zich terug

STADSKANAAL – De SP in Stadskanaal komt binnen enkele dagen met een nieuwe wethouderskandidaat. Machteld Luijken heeft na overleg met de fractie en het afdelingsbestuur besloten zich terug te trekken. Luijken: “Afgelopen week is mijn naam in verband gebracht met wrijvingen uit het verleden, waardoor er onrust ontstond in de media. Het gaat bij de SP niet om de poppetjes maar om de inhoud. In het partijbelang en het belang van onze stemmers heb ik besloten me terug te trekken.”

De onderhandelingen voor een nieuwe coalitie voor Stadskanaal kunnen volgens de SP doorgaan. Afdelingsvoorzitter Evert Idema: “Wij hebben begrip voor het besluit van Machteld. Wij hebben nooit het vertrouwen in haar verloren. De komende dagen willen wij met een nieuw onderhandelingsteam verder onderhandelen, maar dan wel over de inhoud. De komende dagen zullen wij met een eventuele wethouderskandidaat komen.” De SP onderhandelt in Stadskanaal met het CDA, de VVD en de ChristenUnie.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.