Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Niels Baas is ‘opkikker’ ambassadeur

STADSKANAAL – Niels Baas (7) uit Stadskanaal heeft afgelopen zaterdag, samen met zijn gezin, kunnen genieten van de speciale Ambassadeursdag in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Deze dag werd hen aangeboden door Stichting Opkikker. Voor Niels werd deze dag extra bijzonder, toen hij naar voren geroepen werd. Wat bleek? Hij kreeg de exclusieve Opkikker medaille opgespeld, omdat hij zich zo inzet voor zijn zieke lotgenootjes.
Dat doet hij onder ander door Bij Poiesz Stadskanaal, Poiesz Nieuwe Pekela en bij apotheek ter Maarse inzamelingsdozen voor gebruikte telefoons te installeren. Voor die ingezamelde telefoons krijgt stichting opkikker geld, dit geld gebruiken zij weer om andere zieke kinderen samen met hun gezin een dagje te ontzorgen en op te kikkeren.
Naast telefoons inzamelen wil Niels komend jaar ook een statiegeld flessen actie houden en om collecte te lopen om nog meer geld in te zamelen voor stichting opkikker.
In 2017 heeft Stichting Opkikker voor ruim 1800 gezinnen met een langdurig ziek kind een Opkikkerdag georganiseerd. Langdurige ziekte vraagt immers van heel het gezin een enorm doorzettingsvermogen en een stukje afleiding op zijn tijd kan dan nét dat beetje extra energie geven! Ambassadeurs van Stichting Opkikker zetten zich in, om ervoor te zorgen dat méér gezinnen de kracht van een Opkikkerdag kunnen beleven!
Als dank voor hun inzet, worden alle ambassadeurs ieder jaar uitgenodigd voor de Ambassadeursdagen, welke ieder jaar op een andere locatie plaatsvindt. Dit jaar vindt dit evenement plaats in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. In totaal ontvangen we op zaterdag 21 en zondag 22 april ruim 1000 gezinnen. Dit weekend is voor de gezinnen een jaarlijks lichtpuntje en is een uitermate geschikt moment voor lotgenotencontact.
Stichting Opkikker is geheel zelfstandig en afhankelijk van zakelijk en particulier initiatief. Meer informatie over het werk van Stichting Opkikker kunt u vinden op www.opkikker.nl.
(ingezonden)

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.