Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Literatuur en muziek in het SHC

STADSKANAAL – Op zondag 6 mei sluit het Streekhistorisch Centrum het seizoen van zondagmiddag activiteiten af met een middag die in het teken staat van literatuur en muziek. In samenwerking met de leeskringen die gedurende het winterseizoen bijeenkomen in het SHC komt schrijver Noud Bles naar het SHC. Hij publiceerde in 2017 zijn zesde roman ‘De verborgen hand’, waarin muziek een belangrijke rol speelt. In het SHC brengt hij samen met Sebastiaan Oosthout op piano zijn roman in woord en muziek tot leven.

Kennismaken met een roman doe je in de boekhandel, in de bibliotheek of bij vrienden die je enthousiast maken. Levende muziek beluister je bij voorkeur in een geschikte zaal. De verborgen hand, de zesde roman van Noud Bles is het uitgangspunt voor een programma dat het beste van twee genres combineert: pianomuziek en het verhaal van de roman. Romanschrijver Noud Bles geeft een beeld van de roman en leest fragmenten voor.

Sebastiaan Oosthout, concertpianist, speelt de muziek die in het boek voorkomt. Samen geven ze toelichting op de muziek van onbekende vrouwelijke componisten en de relatie met de tekst in de roman. Een unieke kans om kennis te maken met klassieke werken die u nooit eerder hoorde.

Sebastiaan Oosthout (Nijmegen, 1966) is concertpianist en docent piano. Hij speelt als solist in groot en in klein verband, soms samen met zijn echtgenote Kimberly Harrison en heeft verschillende CD’s uitgebracht. De verborgen hand is uitgegeven door Aspekt, ISBN 978-94-6338-249-6, prijs € 17,95

Websites: www.noudbles.nl – www.sebastiaanoosthout.com – Voor meer informatie en reserveren: tel. 0599-612649 (tijdens kantooruren) of info@streekhistorischcentrum.nl.

Bij de foto: het omslag van het boek De Verborgen Hand, door Noud Bles.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.