Direct naar de inhoud.

Komende weken veel hooikoortsklachten

Hooikoorts door Berk en graspollen in de lucht – (F: B J Brinkman – RTVeen)

WEERONLINE – De eerste bloeiende grassoorten zijn de afgelopen dagen waargenomen en komende weken zullen steeds meer grassen tot bloei komen. Dit is de verwachting van Weeronline, Wageningen University en het LUMC. Op overwegend droge dagen, zoals morgen op Koningsdag en op zaterdag, kan overlast ontstaan door pollen van grassen. Ook berken veroorzaken nog enige tijd hooikoortsklachten.

Door het zeer warme weer van de afgelopen weken zijn de eerste grassoorten versneld tot bloei gekomen. Vooral in het binnenland zit al graspollen in de lucht, maar ook in het westen en noorden zullen de eerste grassoorten snel tot bloei komen. De afgelopen week viel af en toe regen, waardoor voorlopig voldoende bodemvocht voor het gras beschikbaar is. Hoewel het momenteel frisser is dan vorige week zijn het nog altijd groeizame omstandigheden.

Voorlopig blijft het groeizaam weer met maxima van 12-17 graden en zo nu en dan een bui. Het grootste deel van de tijd is het droog en dan kan de graspollenconcentratie in de lucht oplopen. Zondag en maandag is de kans op buien tijdelijk groot, waardoor de lucht regionaal gereinigd kan worden.

Zo’n 70 procent van de naar schatting drie miljoen hooikoortspatiĆ«nten blijkt gevoelig te zijn voor graspollen.

Bron: Weeronline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-