Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Bouw glasvezelnetwerk buitengebied gestart

Bouw glasvezelnetwerk gestart

VLEDDERVEEN – Het was al even bekend dat Mabin Groningen  het buitengebied van Westerwolde en Stadskanaal gaat voorzien van glasvezel, maar afgelopen week klonk dan eindelijk het officiële startschot voor de aanleg van het netwerk. In Vledderveen openden wethouders Goziena Brongers (Stadskanaal) en Harrie Brunen (Westerwolde) woensdag een verdeelstation. In de komende periode wordt in veel straten de bekabeling aangelegd.

 Bij het feestelijke moment waren ook afgevaardigden van de Stichting Snel Internet Westerwolde en Stadskanaal, Mabin Groningen en aannemer Van Gelder Telecom aanwezig. Ben Olde Agterhuis, voorzitter van de Stichting, overhandigde symbolisch de sleutel van het verdeelstation aan beide wethouders. Vanuit hier kunnen straks alle aangemelde huishoudens en bedrijven worden aangesloten op een razendsnelle internetverbinding. Wethouder Brongers: “Namens de gemeente zijn we vol trots en waardering voor het slagen van dit project, dat werd aangevoerd door voornamelijk vrijwilligers. Goed en betrouwbaar internet is in deze tijd echt noodzakelijk voor bewoners en ondernemers. Dit geeft de economie in het buitengebied een enorme boost.”

De Stichting Snel Internet Westerwolde en Stadskanaal maakte zich al jaren hard voor sneller internet in de buitengebieden. Na enkele positieve gesprekken met glasvezelaanbieder Mabin Groningen werd eind 2017 de benodigde 50% deelname behaald, zodat de komst van glasvezel groen licht kreeg. De verwachting is dat begin 2019 alle aangemelde huishoudens kunnen genieten van de glasvezeldiensten.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.